Historia

Tony Suominen avasi pienen entisöintiyrityksen Piikkiöön vuonna 2017. Idea oli kypsynyt useiden vuosien auto- ja moottoripyöräharrastuksen aikana, jonka rinnalla oli karttunut yli 20 vuoden kokemus konepajateollisuuden eri osa-alueilta. Nämä osaamisalueet ja verkostot yhdistyivät suureen poltteeseen saada käsillä aikaan jotain vielä hienompaa ja elokuussa 2017 Tony päätti olevansa valmis keskittymään harrasteajoneuvoihin 100-prosenttisesti. NeniFab oli syntynyt.

Juuret toiminnalle oltiin istutettu ja lapsena, joka näyttäytyi suurena kiinnostuksena erilaisiin moottoriajoneuvoihin heti ensimmäisistä vuosista alkaen.

Tony Veikko Leinon moottoripyöräliikkeessä Turussa 80-luvun puolivälissä.

Myöhäislapsuus ja teini-ikä kului tiiviisti kaksipyöräisten parissa. Toki isän Hot Cars-VW-katalogia selattiin jo ahkerasti ja taidettiinpa ensimmäisiä suunnitelmia oman unelma-auton osalistoista kirjoitella jo silloin ruutupaperille.

Takavalon koesovitusta Karunassa vuonna 1997.

Ensimmäinen oma auto rakennettiin isän kanssa yhdessä vuosina 1997-1998. Kyseessä oli 600 markkaa maksanut Volvo 142, johon tehtiin 164-keulamuutos. Konepellin alle rakennettiin pirteä +150heppainen B20-moottori SK-vaakaimukaasuttimilla. Isä porttasi sylinterinkannen kanavat omassa kotitallissa ja sylinterinkansi laskettiin Peltolan ammattikoulun kone- ja metalliosaston koneistuspajalla. Kyseinen kansi on yhä käytössä isän harraste-Amazonissa.

Tämän auton jälkeen paluuta entiseen ei ollut, rullalaudat ja piirtäminen sai jäädä taka-alalle.

Turussa kotipihassa vuonna 1998. Alla on MOMO-aluvanteet koossa 6×14.
Etukuva.
Takapäähän oli muokattu Volvo 264-takavalot.

Tämän auton ensistartin jytinän voi yhä tuntea rinnassa jos sulkee silmät ja oikein keskittyy.